perjantai 21. toukokuuta 2010

Kaupat tehty

Omistamme nyt sitten puoliskoni kanssa kiinteää omaisuutta, pankin suosiollisella avustuksella. Hui!
Muuttopäivä lähenee nopeammin kuin mitä muuttolaatikot kämpällä täyttyvät. Huh...

sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Vänner

Tur att man har vänner. Vi hade en underbar första maj brunch hemma hos oss igår. Det var för kallt att picknicka och så har vi väl blivit lite bekväma av oss. Man vill liksom ha riktiga glas att smutta sitt skumvin ur och maten smakar godare på riktiga tallrikar.

En av mina största farhågor är att tappa kontakten med mina vänner. Jag är redan dålig på att hålla kontakten med många som bor 100 meter från mig. Och det är många som verkligen bor så nära här i Berghäll. Vad händer sen när jag bor 28 km bort?

En dag som denna, när man är lite deppig och irriterad, känns det som ett överväldigande projekt att börja flytta, packa allt i lådor, bär ner alla möbler från sjätte våningen, städa det nya huset och packa upp allt igen. För att packa ner det igen när renoveringen börjar...

Köksrenovation, det är ingen liten grej. Jag har inte kommit längre än till några ideér på hur det skulle kunna se ut:

Typ så. Med mycket färger och 50-tals inspirerat. Gillar speciellt golvet där, och övre skåpen som är orginal och säkert svåra att hitta i gott skick.

Till sist en liten kommentar om det här med språket. För en utomstående läsare skulle det kunna verka förvirrande att jag skriver på två olika språk (eller vem vet flere i framtiden om jag riktigt förivrar mig). Men eftersom min blogg, ännu, inte har några läsare så tänker jag inte bry mig om det. I mitt huvud flyter ändå finskan och svenska i samman och idag låg svenskan mera på ytan.

Lukijat

Tietoja minusta

Oma kuva
Lähinnä treenejä omiksi muistiinpanoiksi, mausteena kuulumisia ja tajunnanvirtaa