keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Kevättä ilmassa

Kärsimme, sanan nimenomaisesssa merkityksessä, huippukylmistä ilmoista monta viikkoa tänä talvena. Aamu toisensa jälkeen elohopea painui alle -25, ja sellaisilla keleillä ihminen, tai minä ainakin toimin säästöliekillä. Koirien kanssa pakolliset ulkoilut ja äkkiä sisään lisäämään puita takkaan ja keittiön hellaan.
Onneksi maaliskuu toi tullessaan leppeämmät ilmat, valoismmat illat ja kevään tunteen. Mitään puutarhasuunnitelmia ei kannata silti vielä alkaa tekemään, kestää tovin ennekuin nämä lumet sulavat. Suunnittelen meidän pihalla toista rehotuskesää, välivuotta, mjukstart som man säger.
Aion satsata vain peruna ja salaattipenkkiin, ja äiti saa tulla istuttamaan marjapensaat ja mansikat jos haluaa. Niin ja hedelmäpuut pitäisi leikata, ja pensaat. Pihakivetys pitäisi uusia ja luoda vähän uusia polkuja. Siinäpä puuhaa ja suunnitelmaa kerrakseen, työtäyteinen kesä. No mitään remonttihommia ei ainakaan tehdä, paitsi talon maalaus, terassin kunnostus, ja piharakennuksen lattian oikominen olisi kiva...
Apua!!! Yht'äkkiä haluankin vaipua takaisin talvihorrokseen, kelata takaisin joulunpyhien mitään tekemättömään mässäilyyn, pimeisiin iltoihin takan tai TV:n edessä, huppu päässä, villasukat jalassa ja peitto tiukasti korvilla. Vielä vähäksi aikaa.

Lukijat

Tietoja minusta

Oma kuva
Lähinnä treenejä omiksi muistiinpanoiksi, mausteena kuulumisia ja tajunnanvirtaa