torstai 20. kesäkuuta 2013

Munat rivissä

Meidän tytöt ne osaa! Pitkään ollaan saatu jo tasaiseen tahtiin kuusi munaa päivässä ja eilen viisi niistä oli laitettu näin nätisti riviin.
Hauskoja tapauksia ovat muutenkin. Kanat ovat kovin kesyjä, ja tulevat aina ruoka kärkkymään. Iltaisin kun ollaan pihalla ne ovat usein vapaana, eivät lähde kovin kauas ja pysyttelevät yhdessä rykelmässä. Jos ne jättää yksi ne aika pian ahkeutuvat omaan häkkiin.
Kukko on vaikeampi tapaus. Meitä kohtaan se on ollut lähinnä arka, ei anna koskea eikä ota ruokaa kovin helposti kädestä. En itse ollut näkemässä tilannetta mutta Gunnar oli kuulemma hyökännyt kolmevuotiaan siskontytön päälle häkin sisällä. Todennäköisesti kyseessä oli joku reviirinpuolustu, kukkos tulkitsi lapsen käytöksen hyökkääväksi. Lapset, ja ihmiset yleensäkin toki mutta erityisesti lapset, käyttäytyvät usein eläinten mielestä hyökkäävästi ja vahinkoja sattuu. Täytyy jatkossa olla varovaisempi.
Koirat ovat sopeutuneet kanoihin yllättävän hyvin. Salsa haluaa vähän paimentaa mutta kanat eivät ole millensäkään. Nacho alkuun lähinnä teeskenteli ettei kanoja ole olemassa, taisivat olla vähän pelottavia... Molemmille maistuu tuoreet kananmunat :). Salsa kärkkyy kanojen perässä, ihan selvästi se haistaa että sieltä niitä herkkuja tulee. Nachoa en päästä kanojen kanssa vapaana oleilemaan, ties vaikka metsästyskoiran sielu heräisi ja tyyppi on kuitenkin aika nopea liikkeissään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat

Tietoja minusta

Oma kuva
Lähinnä treenejä omiksi muistiinpanoiksi, mausteena kuulumisia ja tajunnanvirtaa