tiistai 21. joulukuuta 2010

Lumitöitä

Pysyvä lumipeite satoi tänä vuonna maahan 18.11.2010. Sen jälkeen lunta on tuprutellut tasaiseen tahtiin, harvase päivä, monta senttiä kerrallaan. Veikkaisin että takapihalla on sellaiset 80 senttiä parhaimmillaan. Runsasluminen talvi on varmaan joillekin hyvä, lumi suojaa ja eristää, siinä on hauska leikkiä, suksia menee kaupaksi ja talvinen maisema on kaunis katsella. Mutta entäs peurat joiden on vaikea kulkea ja löytää ruokaa, puhumattakaan pienemmistä eläimistä. Kaupunkilaisten autot hautautuu lumeen ja bussit myöhästelee. Omakotitaloasujan hauista koetellaan. Kun olet aamulla tehnyt lumityöt niin on se onni tehdä ne sitten iltapäivällä uudestaan jotta voisit sitten illalla vielä tehdä ne kertaalleen että ylipäätään pääset talostasi ulos aamulla, lumitöitä tekemään tietty.
Mutta en minä valita. Ja miten turhaa se olisikaan. Osoittaisinko kenties valitukset Kirkkonummen kunnalle vai ihanko yläkerran herraa/rouvaa pitäisi lähestyä?
Maiseman kauneutta ei voi kiistää, siniset hetket ovat lähes maagisia. Keksin tänään vielä yhden hyvän puolen lumipeitteessä -koirien tassut pysyvät puhtaina.
Eikä tarvitse kuunnella valitusta mustasta joulusta, nyt on sitten niin maan perusteellisen valkeaa.
Yön aikana takapihalle oli tullut uusia peuranjälkiä joten vielä ne pääsee siinä kulkemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat

Tietoja minusta

Oma kuva
Lähinnä treenejä omiksi muistiinpanoiksi, mausteena kuulumisia ja tajunnanvirtaa